O nama

onamadslika

Privredno društvo Transportbeton d.o.o. Kiseljak je njemačko-bosansko preduzeće osnovano 1998. godine. Osnovna djelatnost društva je eksploatacija i prerada kamena krečnjaka, proizvodnja, transport i ugradnja svih vrsta standardnih i specijalnih betona.

Sjedište društva je u mjestu Draževići, uz magistralni put Sarajevo-Travnik, udaljeno 20 km od Sarajeva i 7 km od Kiseljaka.

Eksploatacija krečnjaka se vrši u vlastitom kamenolomu čije su ispitane rezerve cca tri miliona m³.

Prerada materijala je u krugu preduzeća sa drobljenjem, sijanjem i pranjem, mjesečnog kapaciteta cca 13.000 m³.

Spravljanje betona i specijalnog betona je na potpuno kompjuterizovanom postrojenju kapaciteta 80 m³/sat. Mogućnost rada je i u zimskim uslovima do –10 °C. Svi naši proizvodi su atestirani kod Rudarskog instituta Tuzla i Instituta za materijale i konstrukcije Sarajevo, a kontrola kvaliteta se permanentno obavlja i u vlastitoj laboratoriji.

Posjedujemo vozni park koji se sastoji od: dvije pumpe za beton, pumpe-miksera, 12 miksera za beton, dvije cisterne za cement, tegljača i dr.
Od augusta/kolovoza 2012.godine sa radom je započeo naš novi pogon betonske galanterije - za proizvodnju proizvoda od betona, a prvenstveno dvoslojnih ivičnjaka i opločnika.

Trenutno zapošljavamo 33, danas već iskusna radnika u ovoj djelatnosti.

Kiseljak bosnischKiseljak DE

betoni btntab kaf

logo_dole.png

Draževići 114, 71250 Kiseljak
tel: +387 (0)30 878 178 | fax: +387 (0)30 878 180
e-mail: transport.beton@tel.net.ba

designer17